Wateractiviteiten en sporten op Zanzibar

blog-post (6)
Afrika, Duiken Zanzibar en Mafia Island

Als u van plan bent op vakantie te gaan naar het eiland Zanzibar, dan bent u op de perfecte plaats om deel te nemen aan een breed scala van watersporten en aquatische activiteiten. Dit artikel geeft u een goed idee van wat u kunt doen om het meeste uit de wateractiviteiten te halen die voor u beschikbaar zijn.

Snorkelen

Zanzibar is de perfecte locatie om te gaan snorkelen vanwege de ongerepte koraalrotsen en de enorme hoeveelheden prachtig gekleurde tropische vissen en koraalrifvissen. Op veel snorkellocaties kunt u clownvissen, papegaaivissen en zelfs inktvissen verwachten en als u geluk heeft misschien zelfs zeeschildpadden, zeepaardjes en dolfijnen.

Vissen op groot wild

Als sportvissen uw ding is, dan heeft u zeker geluk. Op Zanzibar worden enorme hoeveelheden haaien gevangen, waaronder tijgerhaaien en hamerhaaien, maar ook barracuda’s, zwaardvissen en marlijnen. De locaties van de vissen variëren, dus afhankelijk van wat u wilt vangen, neem contact op met uw vistour boeker en laat hen weten wat u wilt vangen, zodat ze u naar de juiste plek kunnen brengen.

Duiken

Nungwi en Pemba zijn geweldige locaties om te duiken, of u nu in ondiep of diep water wilt duiken – er zal van alles te zien zijn dat aan elke behoefte voldoet. Tijdens uw duikuren kunt u koraalriffen in al hun schoonheid verwachten, met onderwaterplanten en levendige vissen die er doorheen weven. Afhankelijk van de diepte en de locatie, kunt u een hele reeks onderwaterwezens zien, waaronder barracuda’s, reuzenroggen, haaien, octopussen en dolfijnen. Als je het land van het eiland al gezien hebt, dan raad ik sterk aan om ook te zien wat er in de oceaan van Zanzibar te zien is om het beste totaalbeeld van het eiland en zijn prachtige landschap te krijgen.

Kajakken

Nungwi is een uitstekende locatie om deel te nemen aan zee kajakken. Als je nieuw bent met kajakken dan is het verstandig om eerst wat training te volgen op het land of in een zwembad voordat je de zee in gaat. Als je je basistraining hebt gedaan is het tijd om de oceaan op te gaan, zorg ervoor dat je een dag uitkiest met rustige golven als het je eerste keer kajakken is om geleidelijk vertrouwen op te bouwen. Voor meer ervaren kajakkers is het misschien een goed idee om als een echte pro op grote golven te gaan surfen.

Rondvaarten bij zonsondergang

Om uw vakantie op Zanzibar helemaal af te maken is een sunset cruise op zijn plaats! Vaar de zee op in een traditioneel gemaakte houten dhow en ontspan met een drankje terwijl de zon voor uw ogen in al haar schoonheid en kleuren ondergaat. Dit is de beste manier om los te komen na een dag van sight seeing en activiteiten, dus trakteer uzelf.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *