Duikvakanties aan de Rode Zee

blog-post (3)
Afrika, Duiken Sudan

De smalle, beschutte kusten van de Rode Zee hebben uitgestrekte ondiepe platen waardoor het onderwaterleven kan floreren; de regio herbergt meer dan 200 harde en zachte koraalsoorten, meer dan 1000 ongewervelde dieren en meer dan 110 vissoorten – 10 procent van deze vissoorten komen nergens anders ter wereld voor. De rijke biodiversiteit van het gebied is officieel erkend door de Egyptische regering, die in 1983 het “Ras Mohamed National Park” heeft opgericht om de Rode Zee te beschermen tegen vervuiling en overontwikkeling.

Als ‘s werelds meest noordelijke tropische zee, is het zeer populair bij Europese duikers en biedt het honderden top duikspots. Niet alleen is er een grote diversiteit aan zeeleven, maar met een gemiddelde watertemperatuur van ongeveer 26°C, goed zicht en een klein getijdenverschil wordt het ook beschouwd als een veilige plaats om te duiken. Hoewel de Rode Zee de kusten van verschillende Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse landen omarmt, waaronder Soedan, Eritrea, Somalië, Saoedi-Arabië en Jemen, is het Egypte dat het meest bekend is als gastheer van duikvakanties.

Voor ervaren duikers bieden de vele wrakken in de Rode Zee een fascinerende kijk op de mariene geschiedenis en ook hoe de natuur door de mens gemaakt materiaal kan gebruiken als een habitat. Een voorbeeld hiervan is de ‘Ghiannis D’, een Griekse boot die in 1983 zonk na een aanvaring met een ander wrak. Duikers kunnen door de verlaten romp zwemmen en grote murenen, scholen vleermuisvissen en vlindervissen zien.

Thistlegorm’, een Brits schip dat in 1941 door bommenwerpers tot zinken werd gebracht, staat in de top tien van beste duikplaatsen ter wereld. Veel van de lading van het enorme schip is zeer goed bewaard gebleven en kan nog steeds worden gezien, zoals motorfietsen, geweren en zelfs treinwagons!

Egypte is goed uitgerust voor het organiseren van duikvakanties, en duikers van alle niveaus – van complete beginners tot ervaren scuba meesters – worden goed bediend. Live-aboard duikvakanties zijn een van de beste manieren om je onderwater tijd te maximaliseren en bieden comfortabele accommodatie, met dubbele of twin cabines, grote kamers met airconditioning en en-suite badkamers beschikbaar. De meeste bieden ook veel zitplaatsen binnen en op het dek en een bar waar gasten frisdranken, bier en wijn kunnen kopen. Ervaren bemanningsleden zorgen voor de catering en de begeleiding naar de beste duikplaatsen in de omgeving.

Met zo’n rijkdom aan duikmogelijkheden is het geen wonder dat de Rode Zee, en Egypte in het bijzonder, nog steeds een van de populairste duikplekken ter wereld is.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *