Duiken in Zuid-Afrika

blog-post (7)
Afrika, Duiken Zuid-Afrika

Terwijl u reist van de ene exotische duiklocatie in Zuid-Afrika naar de andere, voel u vrij om de natuurlijke schoonheid in u op te nemen, samen met het ontdekken van de vele rijke culturele tradities. En wees natuurlijk niet bang om ontzag in te boezemen voor de rijkdom en variëteit van het onderzeese wildleven.

Duiken in Zuid-Afrika biedt de dierenliefhebber en onderwaterfotograaf honderden mogelijkheden om met een avontuur van je leven naar huis te gaan.

Hotspots duiken in Zuid-Afrika

Hoewel het geen traditionele duikplek is, kun je er zeker van zijn dat snorkelen of zwemmen met pinguïns bij Boulders Beach op het Kaapse schiereiland zelfs bij de meest fanatieke scuba-verslaafde een glimlach op het gezicht zal toveren.

Spelen met de groten – kooiduiken met grote witte haaien

Veel duikers komen alleen naar Zuid-Afrika om iets te ervaren waarvan maar weinig mensen kunnen zeggen dat ze het ooit hebben gedaan. Duiken met een grote witte haai. Kooiduiken is de enige manier die ik ken waarop je in de ogen van een grote witte haai kunt kijken zonder een arm of been te verliezen aan hun altijd hongerige kaken.

Kooiduiken is een vrij nieuwe onderzeese sport in Zuid-Afrika. Sinds de ontdekking dat Zuid-Afrika deel uitmaakt van een gebied dat bekend staat als “shark alley”, zijn onderzoekers en avonturiers gekomen om in versterkte kooien te duiken en dit fantastische dier te bestuderen, te fotograferen en op een andere manier in levende lijve te ervaren…bij wijze van spreken.

Een andere mogelijkheid om een dier te zien dat zelfs de meeste oceanografen nog nooit hebben gezien, is het boeken van een duik om de ongrijpbare walvishaai op te sporen. Hoewel de meeste waarnemingen in de buurt van Mozambique zijn, hebben duikers voor de Zuid-Afrikaanse kust af en toe een glimp opgevangen van dit prachtige dier.

Duiken in Zuid-Afrika biedt ook de mogelijkheid om in een sardine run te zwemmen. Een sardine run ontstaat wanneer koud en warm water samenvloeien. Deze stromingen creëren een rijk onderzees buffet en miljarden sardines, of pilchards komen samen om zich te voeden.

Op hun beurt volgen roofdieren zoals duizenden tuimelaars en gewone dolfijnen hongerig de sardine-run langs de kustwateren, wat duikers een prachtige gelegenheid biedt om deze prachtige grote dieren te fotograferen en zich te verbazen over dit nooit te vergeten spektakel.

En laten we de Mantaroggen niet vergeten. De manta is de grootste soort in de familie van de roggen. Volwassen mantaroggen hebben een spanwijdte van 2,5 meter en kunnen bijna 2,5 ton of 2.300 kg wegen. Typisch zijn deze reuzen ongevaarlijk, maar zelfs de meest zelfverzekerde duiker moet op zijn hoede zijn voor hun weerhaak staart.

Zoals je kunt zien kan duiken in Zuid-Afrika je de beste kansen bieden die je ooit zult krijgen als je wilt ervaren hoe het is om met grote dieren te duiken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *