Duiken op Zanzibar is een genot

blog-post (5)
Afrika, Duiken Zanzibar en Mafia Island

Zanzibar, ook bekend als Spice Island, is een prachtige archipel net ten oosten van Tanzania. Hoewel het deel uitmaakt van Tanzania, heeft het in de loop der jaren veel invloeden ondergaan van verschillende naties, waaronder Perzië dat het eiland koloniseerde. Zanzibar bleef een Perzische kolonie tot het einde van de jaren 1800. De economie van Zanzibar wordt voor een groot deel ondersteund door internationale toeristen, die het duiken op Zanzibar als hun favoriete vakantieactiviteit kiezen. Interessant is dat Freddie Mercury, voormalig leadzanger van de rockgroep Queen, op Zanzibar werd geboren.

Er zijn geen echte campings op het eiland, en de accommodatie is beperkt tot pensions, hotels en resorts. Accommodatie is vrij betaalbaar, dus zelfs als u op een budget bent kunt u nog steeds gemakkelijk genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Duiken in Zanzibar is het best tussen oktober en maart, wanneer het zicht nog goed is voordat het gaat regenen. De watertemperaturen op Zanzibar zijn het hele jaar door relatief stabiel en warm, wat ideaal is voor duiken en andere wateractiviteiten.

De Perzische huizen in oude stijl en de smalle straatjes zijn een welkome onderbreking van het duiken in Zanzibar. Het eiland is gevuld met herinneringen aan de oude dagen van kruidnagel, goud en ivoor en, natuurlijk, de slavenhandel. In 1964 vormde het eiland een unie met de nieuwe Verenigde Republiek Tanzania, maar geniet nog steeds van een hoge mate van autonomie binnen de unie.

In de hoofdstad, Zanzibar city, bevindt zich een van de oude wijken van het eiland, Stone Town, dat op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Tot de kenmerken behoren ronde torens, gebeeldhouwde houten deuren en prachtige moskeeën, die het Arabische verleden weerspiegelen en waaronder het Huis van Wonderen. De stad Kidichi is de thuisbasis van de hammam (Perzische baden), die werden gebouwd door immigranten uit Iran. In Stone Town vindt u de beroemdste duikplaatsen van Zanzibar en spectaculaire harde en zachte koraalriffen.

Een van de beste duiklocaties op Zanzibar is de Grote Muur bij Mnemba Atoll, en wordt aanbevolen voor ervaren duikers. De Grote Muur is een diepe duik die varieert tussen 30 en 50 meter en beschikt over kleurrijke koraalriffen en een aantal mariene soorten. Deze duikstek heeft een aantal dominante hersenkoralen. Napoleon lipvissen, snappers, schildpadden en tonijnen worden er vaak gezien.

Zanzibar’s zachte zee en gematigde duiken zijn perfect voor duikers die nog steeds vertrouwd raken onder de golven. Bovendien kan duiken een aanvulling zijn op vele andere activiteiten op het water. Duiken op Zanzibar biedt een ideale oplossing voor gezinnen die op zoek zijn naar een bruisende vakantiebestemming.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *