Kaapverdië reisideeën en advies – Duiken Kaapverdie

Duiken Kaapverdie
Afrika, All, Duiken Kaapverdië

Kaapverdië reisideeën en advies

Als u de lijst met reisbureaus voor Kaapverdië bekijkt, vindt u de beoordelingen van de beste reisspecialisten in het land. Zij kunnen zeer behulpzaam zijn bij het regelen van uw reis naar Kaapverdië.

Kaapverdië is de republiek op het gelijknamige eiland in de Atlantische Oceaan, bijna 600 km voor de westkust van Afrika. Een prachtig contrast van azuurblauwe zee en gele, door de zon geblakerde rotsen creëren een eigenaardige charme van dit land. De belangrijkste ‘schat’ van de eilanden ligt verborgen onder water: de oceaan in het gebied van de archipel zit vol leven, dus het is een goede plek voor watersporten en scubaduiken. De kustwateren zijn zeer diep en vol koraalriffen met een ontelbare hoeveelheid zeeleven en onderwatergrotten, een labyrint van tunnels en spelonken. Tijdens de migratie verschijnen kuddes walvissen vaak op vrij korte afstand voor de kust van de archipel, en de scholen oceaanvissen dragen bij tot de sportvisserij. De eilanden kunnen bogen op uitstekende stranden, natuur en luxe, maar veel toeristen komen hier om weg te zijn van de bewoonde wereld.

De hoofdstad van het land is Praia, niet rijk aan architectonische bezienswaardigheden, maar het heeft twee prachtige stranden ten westen van het stadscentrum. De zogenaamde Oude Stad, de eerste nederzetting van Europeanen in de archipel, is beroemd om zijn pittoreske Portugese fort. En ten noorden van de hoofdstad ligt Tarrafal, een favoriete vakantieplek van de stedelingen en bezoekers van het land, bekend om zijn mooie stranden.

Op het onbewoonde eiland Sal, dat een internationale luchthaven heeft, kan men per boot een tocht maken naar verschillende eilanden van de archipel. Hier kan men goede restaurants bezoeken met lokale en Portugese gerechten of tijd doorbrengen op kleine, maar gezellige stranden van het eiland.

Mindelo op het eiland Santo Vincente is de grootste stad van het land en de enige diepwaterhaven van de archipel. In tegenstelling tot de hoofdstad is het er verzadigd met bars, nachtclubs en restaurants. Het staat bekend om gebouwen van koloniale architectuur met gebeeldhouwde balkons en schaduwrijke patio’s en wordt vaak de toeristische hoofdstad van de eilanden genoemd.

Santo Anta, dat ten noorden van Santo Vincente ligt, is het meest groene en mooiste eiland van de archipel. Het is het populairst bij wandelliefhebbers, maar hier kan men een mini-safari per jeep of fiets maken door de groene heuvels van het eiland en genieten van het schilderachtige landschap, om vervolgens te ontspannen op de stranden van de oostkust.

Boavista is het op twee na grootste eiland van Kaapverdië. Het eiland is beroemd om zijn witte zandstranden en duinen, waartussen zich oases met dadelpalmen bevinden. De zandstranden strekken zich uit over ongeveer 55 kilometer en geven de indruk van een eindeloze kust. De eerste nederzetting in dit gebied is Povoacao Velha, vaak “Oud Dorp” genoemd. Een speedboot vanaf het eiland Sal is de beste manier om Boavista te bereiken, het belangrijkste toeristische centrum van de archipel.

Santa Lucia is het enige onbewoonde eiland van Kaapverdië. De geringe omvang – het eiland is slechts 5 kilometer breed en 13 kilometer lang – staat niet in de weg dat het eiland een populaire bestemming is op Kaapverdië. De vegetatie op het eiland is zeer onbeduidend, en de belangrijkste attractie zijn de schone stranden en duinen. Gebrek aan drinkwater maakt het voor de eilandbewoners onmogelijk om hier permanent te leven. Ondanks dit feit verbleven vissers en herders enige tijd op deze plaatsen. In 1990 verklaarde de regering het eiland volledig onbewoond, en verleende het de status van reservaat.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *