Vakantie Duiken Cuba

Duiken Cuba

Duiken in Cuba

Cuba is het grootste eiland in het Caribisch gebied en het meest westelijke eiland van de Grote Antillen. Cuba biedt een aantal van de beste duikpakketten aan duikers van alle niveaus en is echt een van ‘s werelds beste plekken om te duiken.

Duiken is overal in de archipel mogelijk op een uitgebreid aanbod van duikstekken, waar je enkele van de rijkste koralen van het Caribisch gebied vindt.

De riffen vormen spleten, schoorsteenwanden en ravijnen en zijn gevuld met meer dan vijftig soorten koraal en meer dan tweehonderd soorten sponsen, waaronder touw-, buis-, vaas- en oorsponzen. In augustus, september en november kun je het geluk hebben om walvishaaien te zien.

Elk jaar worden er meer duikplaatsen ontdekt en de meeste plaatsen zijn slechts een korte boottocht vanaf de kust. Duiken is misschien wel het beste in het zuiden van Cuba bij de Jardines de la Reina (Tuinen van de Koningin) en de omgeving, maar om daar te komen is veel vooruitstrevendheid nodig. Bijna net zo goed en makkelijker te bereiken is het Isle of Youth en Maria la Gorda, beide in het westen van Cuba.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *