Duiken in Cuba

Duiken Cuba

WAAROM ZOU JE IN CUBA GAAN DUIKEN?

Cuba is echter niet de beste plaats voor ongekwalificeerde duikers. PADI is een Amerikaanse kwalificatie en wordt als zodanig niet in Cuba onderwezen. Sommige duikcentra, waaronder dat van María la Gorda, bieden de CMAS-kwalificatie aan – het Franse equivalent – die ongeveer vier dagen duurt, terwijl sommige resorts ACUC (American Canadian Underwater Certification) cursussen aanbieden, die een goede introductie zijn tot het duiken. Als u op zoek bent naar iets informeler, zullen sommige instructeurs graag een proefduik maken, maar dit wordt naar eigen goeddunken gedaan en het is onwaarschijnlijk dat u dit van tevoren kunt boeken.

Cubaanse grensbeambten stonden wel toe dat Amerikaanse burgers het land binnenkwamen vanuit derde landen, maar de reiziger stelde zich bloot aan boetes als het bezoek werd ontdekt door Amerikaanse ambtenaren.

In 2014 kondigden de Amerikaanse president Obama en de Cubaanse president Raul Castro het herstel van de diplomatieke banden aan. In 2016 werden de reisbeperkingen versoepeld en werd het directe vervoer door de lucht en over zee tussen de VS en Cuba ingesteld.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *