Duiken Cuba

All, Duiken Cuba


WAAROM ZOU JE IN CUBA GAAN DUIKEN?

Cuba is echter niet de beste plaats voor ongekwalificeerde duikers. PADI is een Amerikaanse kwalificatie en wordt als zodanig niet in Cuba onderwezen. Sommige duikcentra, waaronder dat van María la Gorda, bieden de CMAS-kwalificatie aan – het Franse equivalent – die ongeveer vier dagen duurt, terwijl sommige resorts ACUC (American Canadian Underwater Certification) cursussen aanbieden, die een goede introductie zijn tot het duiken. Als u op zoek bent naar iets informeler, zullen sommige instructeurs graag een proefduik maken, maar dit wordt naar eigen goeddunken gedaan en het is onwaarschijnlijk dat u dit van tevoren kunt boeken.

Er zijn ook af en toe problemen met duikuitrusting die niet voldoet aan de internationale veiligheidsnormen. Terwijl meer ervaren duikers in staat zullen zijn om basiscontroles uit te voeren op hun ademautomaten, BCD’s en dergelijke (of hun eigen uitrusting te hebben), lopen nieuwe duikers veel meer risico’s omdat ze fouten niet zullen herkennen.
Cuba heeft een maar liefst 5.700 km lange kustlijn, en vrijwel alles is een toegangspoort tot duiklocaties – met verzonken wrakken, verticale wanden, kleurrijke riffen en kleine kreken die eindeloze mogelijkheden bieden voor exploratie – zowel direct vanaf de kust, als vanaf duikboten. De watertemperatuur ligt gemiddeld rond de 24°C gedurende het hele jaar, en is meestal warmer aan de zuidkust, met een zicht van 30-40m – dit zijn inderdaad dromerige duiken.
WAAR TE GAAN DUIKEN IN CUBA

Veel duiklocaties in Cuba liggen dicht bij de steden en dorpen of bij prachtige stranden, wat betekent dat duiktrips gemakkelijk kunnen worden ingebouwd in een reguliere tour over het eiland; vrijwel overal waar je stopt langs de kust heb je toegang tot een duiklocatie. Dit is ook handig voor degenen die met niet-duikpartners of vrienden reizen, want terwijl de duiker over de riffen bubbelt, kunnen hun reisgenoten de zon of de lokale cultuur opsnuiven – of misschien genieten van een snorkeltje. Het betekent ook dat u hier kunt genieten van een toegewijde duikvakantie over de hele lengte van het eiland, waarbij u elke dag een ander ecosysteem van de oceaan kunt ontdekken. Voor een meer meeslepende duikvakantie ga je naar een van de offshore kreken, of ga je op een liveaboard jacht naar Cuba’s meest gewilde duiklocaties zoals Jardines de la Reina – de Tuinen van de Koningin. Er zijn honderden plaatsen om te duiken in Cuba, en je touroperator kan er meer over vertellen – maar hier zijn een paar van onze favoriete locaties, elk met verschillende individuele, in kaart gebrachte duiklocaties.

Playa Ancón

Meer dan 40 koraalsoorten vormen het enorme rif vlak bij Playa Ancon, dat barst van de kleur en honderden rifvissen aantrekt. Veel van de duiken worden direct vanaf de kust gemaakt en het lokale Cayo Blanco International Dive Center heeft ook boten beschikbaar om duikers mee de zee op te nemen. Er zijn enorme muren van zwart koraal, sponzen en gorgonen. 25km voor de kust is Cayo Blanco een klein eilandje met 23 duiklocaties. Playa Ancón is gemakkelijk te bereiken vanuit Trinidad.https://youtu.be/8zreWSBxxLs

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *