Duik vakantie Cuba

All, Duiken Cuba

WAAROM ZOU JE IN CUBA GAAN DUIKEN?

Cuba is echter niet de beste plaats voor ongekwalificeerde duikers. PADI is een Amerikaanse kwalificatie en wordt als zodanig niet in Cuba onderwezen. Sommige duikcentra, waaronder dat van María la Gorda, bieden de CMAS-kwalificatie aan – het Franse equivalent – die ongeveer vier dagen duurt, terwijl sommige resorts ACUC (American Canadian Underwater Certification) cursussen aanbieden, die een goede introductie zijn tot het duiken. Als u op zoek bent naar iets informeler, zullen sommige instructeurs graag een proefduik maken, maar dit wordt naar eigen goeddunken gedaan en het is onwaarschijnlijk dat u dit van tevoren kunt boeken.

Cuba is misschien wel een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Al decennia lang is Cuba een favoriete duikbestemming voor Canadese duikers. De combinatie van geweldige duiklocaties, het hele jaar door duiken en een interessante cultuur is de perfecte trekpleister. Cuba heeft meer dan 500 duiklocaties die het 365 duiklocaties tellende programma van Cayman overtreffen. Bestemmingen zoals Jardines de la Reina (Tuinen van de Koningin), Canarreos Archipel, Jardines del Rey (Tuin der Koningen), Varadero en het schiereiland Hicacos, zijn bekend bij Canadese duikers, maar niet zo bekend bij de rest van ons. De belangrijkste reden hiervoor is dat Cuba niet op grote schaal wordt gecommercialiseerd als duikbestemming. Toeristen uit de Verenigde Staten vormen het grootste aantal toeristen in het Caribisch gebied. Ook komt het merendeel van de duikers uit de Verenigde Staten. Wij vinden dan ook dat het grootste deel van de marketing gericht is op die markt. De VS staat echter niet toe dat haar burgers Cuba bezoeken voor toerisme. Marketing vanuit Cuba ontbreekt dus.

Diving Jardines de la Reina (Tuinen van de Koningin)

De Jardines de la Reina archipel ligt ongeveer 60 mijl (ca. 97 kilometer) voor de zuidkust van Cuba die er parallel aan loopt. Meer dan 600 kleine kreken, die zich uitstrekken over 90 mijl (ca. 145 kilometer), vormen de Tuinen van de Koningin. Het grootste deel van de archipel is een maritiem heiligdom en is onbewoond. De overheid beperkt het aantal duikers per jaar tot 3000 en één duikoperator, Avalon Outdoor’s Cuban Diving Center, heeft een exclusieve licentie. Over het algemeen exploiteren ze twee liveaboards en een drijvend hotel, de Tortuga, voor de duikoperatie. De Tortuga kan tot 21 duikers huisvesten en heeft kleine duikboten die duikers van het hotel naar duiklocaties in de buurt brengen. De twee liveaboards Avalon I en Avalon II hebben respectievelijk 18 en 20 duikers en bevinden zich in verschillende delen van het marine reservaat. Avalon Cuban Diving Center heeft ook enkele kleinere jachten voor charter en introduceert binnenkort de derde livea

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *