Cuba duiken

All, Duiken Cuba

WAAROM ZOU JE IN CUBA GAAN DUIKEN?

Cuba is echter niet de beste plaats voor ongekwalificeerde duikers. PADI is een Amerikaanse kwalificatie en wordt als zodanig niet in Cuba onderwezen. Sommige duikcentra, waaronder dat van María la Gorda, bieden de CMAS-kwalificatie aan – het F

Behalve in het zwaarste weer, orkanen, ligt het duiken bij Jardines de la Reina in kalm en beschermend water. Het zicht is meer dan 40 meter en de stroming is geen probleem. Met een lange geschiedenis als maritiem heiligdom, is het zeeleven overvloedig en gezond. De afstand tot de bevolkingscentra en de nabijheid van de open oceaan leidt tot kristalhelder water.

The Wheels On The Bus Go Round And Round.

De wielen van de bus gaan rond en rond. Rond en rond, rond en rond. En dat doet de regering van de Verenigde Staten ook met betrekking tot Cuba. Meer dan een halve eeuw lang was de politieke situatie tussen Cuba en de Verenigde Staten in principe onbestaand. Een handelsembargo en geen enkele erkenning van een diplomaat hadden het illegaal gemaakt voor Amerikaanse burgers om naar Cuba te reizen. Het was in die tijd wel mogelijk om legaal te reizen als je een vergunning van de Amerikaanse regering kreeg, maar de reikwijdte van het verkrijgen van een vergunning was zeer beperkt en het proces duurde enige tijd.

ranse equivalent – die ongeveer vier dagen duurt, terwijl sommige resorts ACUC (American Canadian Underwater Certification) cursussen aanbieden, die een goede introductie zijn tot het duiken. Als u op zoek bent naar iets informeler, zullen sommige instructeurs graag een proefduik maken, maar dit wordt naar eigen goeddunken gedaan en het is onwaarschijnlijk dat u dit van tevoren kunt boeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *